CDA bezoekt pand huisbaas Van Hooijdonk

UTRECHT - De Utrechtse CDA-fractie krijgt een rondleiding door het pand aan de Gloriantdreef van de omstreden huisbaas Marcel van Hooijdonk. Aanleiding is een klachtenregen over het pand. De partij is de klachten "spuugzat".
"We zien telkens bij panden van Van Hooijdonk dezelfde problemen optreden. Dit betekent intimidatie, overlast, te hoge huren, slecht onderhoud en in het pand aan de Gloriantdreef zelfs diefstal", zegt CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard. De partij stelde vorige week al vragen over problemen rond het pand aan de Gloriantdreef.
In het gebouw zijn gastarbeiders gehuisvest. Brussaard: "Die slapen met z'n negenen op één studentenkamer en pesten andere studenten hun kamer uit. We zien ook dat studenten bang zijn om te reageren naar de politiek toe. We roepen hen op zich bekend te maken, de gemeente heeft een huurteam en daar kun je overlast melden."

IN GESPREK

Het gesprek met Van Hooijdonk aangaan is volgens de CDA'er lastig. "We hebben geprobeerd met hem in gesprek te gaan, maar hij heeft verschillende bedrijven en meerdere mensen die voor hem werken, dus het is moeilijk om hem te benaderen. Ik heb weleens e-mailcontact met hem gehad om te komen praten, maar dat doet hij liever niet."
Volgens Brussaard zijn er steeds meer juridische mogelijkheden om huisjesmelkers aan te pakken. "Er kunnen steeds hogere boetes opgelegd worden en je kunt zelfs het beheer van panden overnemen, dat staat de wet toe." Brussaard hoopt dat de wethouder die gaat benutten.
Van Hooijdonk ligt al jaren onder vuur vanwege problemen rond de woningen die hij verhuurt. Hij zou zijn huurders, voornamelijk studenten, intimideren en bedreigen.

CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard over huisbaas Van Hooijdonk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.