OM: cel voor Baarnse vrouw die inreed op plaatsgenoten

BAARN - Justitie wil dat een vrouw uit Baarn vier maanden de cel in gaat omdat ze met haar auto op vier plaatsgenoten inreed. Het incident gebeurde in mei op de Oosterstraat, waarbij twee personen gewond raakten.
Volgens het OM is er voldoende bewijs voor de verdenking van poging tot zware mishandeling. De officier van justitie eiste daarom een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

AANRIJDING

De 34-jarige verdachte reed volgens de politie in op mensen die in de Oosterstraat met agenten stonden te praten over een
. Eerder was namelijk een voordeur in de straat vernield.
Van de vier betrokkenen werden er twee geraakt. Een van hen liep een gebroken been op, een agente hield er een zware hersenschudding aan over. Een scooter en een voordeur raakten beschadigd.

BEWIJS

Volgens het OM zijn er meerdere getuigenverklaringen die spreken over "hard, accelererend rijden en sturen in de richting van de groep mensen". De vrouw zou 8 meter voor de aanrijding zeker 40 kilometer per uur hebben gereden. Een niet-werkend antiblokkeersysteem heeft er mogelijk voor gezorgd dat de vrouw niet meer kon bijsturen als ze dat had gewild.
De officier van justitie neemt het de vrouw "ten zeerste kwalijk" dat ze haar auto heeft gebruikt als wapen. Het OM wil daarom dat ze een gevangenisstraf krijgt en haar rijbewijs inlevert voor een periode van een jaar.
Vanwege een eerder opgelegde voorwaardelijke straf wil justitie ook dat de vrouw een werkstraf van 40 uur doet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.