10 miljoen euro voor knooppunt A1/A30

AMERSFOORT - De Tweede Kamer heeft 10 miljoen euro beschikbaar gesteld om het knooppunt A1/A30 bij Barneveld te verbeteren. De files daar moeten snel verholpen worden, vinden onder meer VVD, SGP en CDA.
De partijen willen dat snel een nieuwe verbindingsboog van de A30 naar de A1 komt. Ook moet de afrit van de A1 richting de A30 worden verbreed en verbeterd.
De gemeente Amersfoort is erg blij met het geld, zegt wethouder Hans Buijtelaar. "We willen een goede bereikbaarheid en dat houdt dan niet op bij knooppunt Hoevelaken", zegt hij. "Knelpunten verderop op de A1, in dit geval bij de A30, zullen ook opgelost moeten worden."
Ook Barneveld is erg blij met de financiële bijdrage. "De bereikbaarheid van Barneveld, Regio FoodValley en daarmee de provincie Gelderland staat onder druk. Er móet wat gebeuren, want als we niets doen, staat alles stil", zegt economiewethouder Van den Hengel.
De regio heeft intensief gelobbyd voor de aanpak van het knelpunt. Minister Schultz van infrastructuur vindt de A1/A30 geen nationaal knelpunt en wilde eerst een onderzoek afwachten, maar de Tweede Kamer beslist nu dus anders. "Mooi resultaat, ook door bundeling krachten in de regio FoodValley", twittert burgemeester Wouter Kolff van Veenendaal.
De regio draagt overigens ook flink bij. Zo wil Barneveld 1,5 miljoen euro uittrekken en ook FoodValley heeft een miljoen euro gereserveerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.