Crowdfundingsactie Utrechtse roeiers voor verhuizing Vianen

VIANEN/UTRECHT - Utrechtse roeiverenigingen zijn een crowdfundingsactie gestart voor een loods in Vianen. De topsporters van de clubs A.U.S.R. Orca en U.S.R. Triton willen Utrecht verlaten omdat het Merwedekanaal, waar ze nu trainen, te druk wordt.
"Bruggen, havens, groeiende verenigingen en pleziervaart op het kanaal drukken de roeiers steeds verder aan de kant", zeggen de clubs. Ondanks bezwaar van de roeiers komt er een nieuw haventje aan de kanaalweg, precies op de plek waar de roeiers trainen.
Olympische sporters zijn vanwege de toenemende scheepvaart op het Utrechtse deel van het Merwedekanaal al uitgeweken naar Bosbaan in Amstelveen. "Een training op het Merwedekanaal is te vergelijken met een 100m sprint van Dafne Schippers, terwijl ze onderweg moet stoppen om haar veters te strikken", zegt Sjoerd Hamburger van Orca. Hij is tweevoudig Olympiër en winnaar Oxford-Cambridge Boatrace
De clubs willen voortaan trainen in Vianen, maar daarvoor is wel een loods en een vlot nodig op het Sluiseiland in de stad. Dat kost 15.000 euro meer dan de verenigingen kunnen betalen. Van het geld is een kwart al opgehaald.
De roeiers willen in het voorjaar van 2017 gaan starten in Vianen en dan moet de loods klaar zijn.

Meike de Schepper van Orca hoopt op veel donateurs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.