Gerbrandytoren weer omgetoverd tot kerstboom

IJSSELSTEIN - De Gerbrandytoren in IJsselstein is weer opgetuigd tot de grootste kerstboom van Nederland. De boom is voorzien van 120 led-lampjes, waardoor de boom energiezuiniger dan ooit is.
Elk jaar is het weer spannend om de lampjes in de tv-toren aan te krijgen. Volgens Herbert van Zijl van de Stichting Kerstboom moet er met veel factoren rekening gehouden worden. "Zo zijn de financiën heel belangrijk, maar gelukkig hebben we 3000 donateurs uit de regio. Maar het is ook een kwestie van techniek en logistiek: zo moeten de lampjes er ieder jaar weer in gehesen worden."
De lampen worden zaterdagavond voor het eerst aangestoken door burgemeester Patrick van Domburg en commissaris van de koning Willibrord van Beek. Het is de negentiende keer dat in IJsselstein de megakerstboom is opgetuigd.
Overigens blijft ieder jaar weer de vraag of de boom daadwerkelijk de grootste ter wereld is, zoals sommigen beweren. Zo wordt in het Italiaanse Gubbio elk jaar een groot aantal lampjes ontstoken die samen een 650 meter hoge boom tegen een bergwand vormen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.