RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Syntus klaar om busvervoer over te nemen

1/3
PROVINCIE UTRECHT -

Syntus treft de laatste voorbereidingen voor de overname van het busvervoer van Connexxion. Zo opent Syntus een servicewinkel op station Amersfoort en worden in Nijkerk de nieuwe bussen klaargemaakt. Het bedrijf weet pas vier weken dat de gunning definitief is, dus het was aanpoten om alles op tijd klaar te krijgen.

"Vandaag en morgen gebruiken we om alles gereed te maken om de reiziger zondag in onze bussen te verwelkomen. Zo moeten we alle bussen nog naar hun standplaatsen rijden", vertelt woordvoerder Hanneke Ruiter.

Voor reizigers verandert er veel. "Zo is de dienstregeling behoorlijk aangepast. We raden reizigers dus aan om de reis voor vertrek te plannen op onze website. Daarnaast zien onze bussen er heel anders uit. Die zijn wit en bestickerd in de rode Syntus Utrecht-huisstijl."


HARD WERKEN

De afgelopen weken heeft Syntus alles op alles gezet om klaar te zijn om de dienstregeling te beginnen. "Ik denk dat we nu voor zo'n negentig procent klaar zijn", zegt Richard Bruns van Syntus. Zaterdagochtend worden de spik-splinter nieuwe bussen opgeleverd. "We hebben veel zin om te gaan rijden in Utrecht", aldus Bruns.

Dat de bussen vrijwel klaar zijn is onder meer te danken aan de mensen van EvoBus in Nijkerk. Die hebben alle nieuwe bussen bestickerd en voorzien van elektronica. Volgens EvoBus worden Utrechters in de watten gelegd. "Dit is een luxe uitvoering", aldus een woordvoerder. Zo zitten er allerlei high-tec snufjes in de bus zoals gratis wifi en oplaadpunten voor mobiele telefoons.


CONNEXXION

Syntus moest lang wachten op de definitieve gunning omdat huidige vervoerder Connexxion naar de rechter stapte. De maatschappij vond dat de aanbesteding voor het busvervoer rond Utrecht en Amersfoort oneerlijk was verlopen. Ook had onderzocht moeten worden of Syntus wel volgens de Mededingingswet heeft gehandeld.

Het College van Beroep stelde Connexxion uiteindelijk in het ongelijk. Daarop kon Syntus verder gaan met de voorbereidingen en de overname van veel personeel van Connexxion. Zo gaan alle buschauffeurs die nu voor Connexxion werken bij de nieuwe vervoerder in dienst.

Zondagochtend rond zes uur rijdt de eerste Syntusbus door de provincie Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -