Beroep tegen vrijspraak Utrechter voor moord in Valkenswaard

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie in Den Bosch gaat in beroep tegen de vrijspraak van twee mannen voor de moord op een garagehouder in Valkenswaard. De mannen uit Amsterdam en Utrecht werden donderdag wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken van moord en medeplichtigheid.
Tegen de verdachten was respectievelijk 22 en 21 jaar cel geëist. De vijftigjarige man uit Amsterdam kreeg alleen een jaar celstraf voor brandstichting in de vluchtauto en de 38-jarige man uit Utrecht werd veroordeeld tot 20 maanden cel voor het bezit van een grote partij xtc.
De rechter gelooft weliswaar dat de mannen betrokken zijn geweest bij de fatale schietpartij, maar ziet geen bewijs voor de beschuldigingen dat de Amsterdammer Seref C. de schutter is geweest en de Utrechter Ruben J. wegens bijvoorbeeld voorverkenningen medeplichtig was. Het OM is het niet eens met die uitspraak.
Het slachtoffer Mahmut Karaman werd op 30 december 2014 in het kantoor van zijn garage van dichtbij vier keer beschoten. Een duidelijk motief voor de moord is niet gevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.