Inzamelingsactie voor nieuwe cijfers verbreding A27

UTRECHT - Utrechters zijn een inzamelingsactie begonnen om geld op te halen voor een nieuw rapport over de A27. Ze willen aantonen dat minister Schultz van Infrastructuur verouderde cijfers gebruikt en dat de verbreding van de snelweg bij Amelisweerd niet meer nodig is.
Het kabinet wil al jarenlang het stuk snelweg rond Utrecht verbreden tot twee keer zeven rijbanen. Gevolg is dat een strook bos van Amelisweerd moet verdwijnen, tot groot ongenoegen van de gemeenten Utrecht en De Bilt.

GROEI AUTOVERKEER

gebruikt Schultz cijfers uit 2006 om aan te tonen dat de verbreding van 1,1 miljard euro noodzakelijk is. De Utrechters denken dat uit nieuwe cijfers blijkt dat de groei van het autoverkeer helemaal niet zo groot is, als Schultz steeds zegt.
De actievoerders hebben 30.000 euro nodig om een onafhankelijk ingenieursbureau gedegen onderzoek te laten doen op basis van de meest actuele cijfers. Binnen een dag is bijna een derde van het benodigde geld ingezameld.
Het rapport zal niet alleen bij de rechter worden ingezet, als het al zover komt, maar ook bij de partijen die na de verkiezingen volgend jaar maart een nieuw kabinet moeten vormen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.