Student & Starter: Leg The Student Hotel aan banden

UTRECHT - The Student Hotel moet normale huurcontracten aanbieden en anders zijn ze niet welkom in Utrecht. Dat zegt Student & Starter. Volgens de partij omzeilt het hotel de huurregels door studenten langdurig hotelkamers aan te bieden voor absurd hoge prijzen. De partij heeft raadsvragen gesteld.
"Tachtig procent van de kamers worden voor lange tijd verhuurd", zegt een woordvoerder van Student & Starter. "Volgens The Student Hotel zitten de meeste studenten er zo'n tien maanden. Dat noemen wij wonen en daar moeten ook de normale huurregels voor gelden."
Vanwege de hotelformule kunnen volgens de fractie huurprijzen van ruim boven de 1000 euro per maand worden gevraagd voor een kleine kamer. "Door de tekorten in de woningmarkt zitten vooral internationale studenten in een afhankelijke situatie met hun verhuurder wat uitbuiting makkelijk maakt", zegt de fractie.
Minister Blok van Wonen wil dit soort formules niet aan banden leggen. "Het is aan gemeenten om te bezien in hoeverre hotelconstructies een nuttige functie kunnen vervullen in het tijdelijk huisvesten van bijv. studenten", antwoordde hij vorige maand op vragen van de PvdA.
Nu de minister de bal bij gemeentes heeft gelegd, moet Utrecht snel beleid maken tegen dit soort formules, vindt Student & Starter.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.