Transdev: "We eisen miljoenen van NS"

UTRECHT - Transdev, moederbedrijf van vervoerders Veolia en Connexxion, eist een schadevergoeding van miljoenen van de NS. Dat schrijft De Telegraaf. Het Utrechtse vervoersbedrijf moet zich dinsdag verantwoorden in de rechtszaak rondom de aanbestedingsfraude in Limburg.
De bewijzen voor de Limburgse ov-fraude zijn overweldigend, maar de benadeelde vervoerder Veolia heeft nooit excuses van NS gehad. "We eisen een schadevergoeding van vele miljoenen. Los van de reputatieschade waar we last van hebben", aldus topman Bart Schmeink van Transdev Nederland, moederbedrijf van Veolia en Connexxion zaterdag in De Telegraaf.
"De fraude door middel van omkoping van een hoge Veolia-manager door NS-dochter QBuzz en het stelen van gevoelige informatie vond niet in Limburg plaats, maar in Utrecht. Daar was de toenmalige NS-top met hun advocaten op de hoogte van de oneerlijke en criminele handelingen, maar niemand greep in'', aldus Schmeink.
Transdev heeft zich gevoegd bij de aanklacht van het OM tegen de NS Groep en voormalig topman Huges. Dinsdag begint het strafproces in de rechtbank in Den Bosch.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.