Uitslaande brand bij garagebedrijf Baarn

BAARN - Aan de Baarnschedijk in Baarn heeft zaterdagavond een uitslaande brand gewoed bij een garagebedrijf. De vlammen sloegen rond 22.15 uur hoog uit het dak bij British Car Centre Baarn.
Meerdere brandweerkorpsen werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. Pas rond middernacht kon het sein brand meester worden gegeven. Brandweerlieden hadden daarna nog uren nodig voor het nablussen. Ook zondagmiddag is de brandweer nog aanwezig voor onderzoek en om eventuele brandhaartjes te blussen.

DAK

Vanwege de brand is het dak van de garage ingestort. Daardoor kon de brandweer het vuur bestrijden vanuit hoogwerkers. Volgens een woordvoerder werd het blussen daardoor makkelijker.
De brand zorgde voor veel rookontwikkeling, maar volgens de brandweer was dat geen reden om de naastgelegen snelweg A1 af te sluiten. Wel gold er een snelheidsbeperking.

EEMBRUGGE

De rook trok over de snelweg naar Eembrugge. Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te schakelen. Ook voorbijgangers op de snelweg deden er volgens de Verkeersinformatiedienst verstandig aan om de luchtcirculatie in hun auto op "intern" te zetten.
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het getroffen garagebedrijf is gespecialiseerd in Britse auto's, zoals MG en Rover. In het pand lagen veel autobanden opgeslagen.

Grote schade bij British Car Centre Baarn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.