RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste bussen van Syntus rijden

1/2
AMERSFOORT -

Syntus is zondagochtend van start gegaan met het busvervoer in de regio Utrecht en Amersfoort. Het vervoersbedrijf neemt de diensten van Connexxion over, die daar tot en met zaterdag verantwoordelijk voor was.

Voor reizigers verandert er veel. Zo is de dienstregeling behoorlijk aangepast. Syntus raadt reizigers aan om de reis voor vertrek te plannen op hun website. Ook het straatbeeld verandert: voortaan rijden er witte bussen met bestickering in de rode Syntus Utrecht-huisstijl.


AANPOTEN

Voor Syntus was het de afgelopen weken flink aanpoten: het bedrijf wist pas vier weken geleden zeker dat de gunning definitief was. Aanleiding was dat Connexxion naar de rechter stapte omdat de maatschappij vond dat de aanbesteding oneerlijk was verlopen. Ook had onderzocht moeten worden of Syntus wel volgens de Mededingingswet heeft gehandeld.

Het College van Beroep stelde Connexxion uiteindelijk in het ongelijk. Daarop kon Syntus verder gaan met de voorbereidingen en de overname van veel personeel van Connexxion. Zo gaan alle buschauffeurs die nu voor Connexxion werken bij de nieuwe vervoerder in dienst.


SPOORBOEKJE

Voor reizigers in de regio is het overigens niet de enige verandering waarmee ze rekening moeten houden: sinds zondag rijdt de NS volgens een nieuw spoorboekje. Dat betekent dat er vanaf een groot aantal stations meer treinen raan rijden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -