RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Eigenaar garagebedrijf Baarn na brand: het is verschrikkelijk

1/4
BAARN - "Het is verschrikkelijk", verzucht eigenaar Onno Stevens van garagebedrijf British Car Centre Baarn. Zaterdagavond brak er een grote brand uit in zijn bedrijfspand, waardoor hij veel kostbare auto-onderdelen is verloren.

Het bedrijf van Stevens is gespecialiseerd in klassieke Britse automerken, zoals MG en Rover. De schade aan zijn bedrijf is aanzienlijk, zegt hij. "Het loopt naar de twee miljoen. De hele magazijnvoorraad en het pand is verwoest", aldus Stevens.

"De magazijnvoorraad bestond onder meer uit onderdelen van klassieke Engelse auto's die niet meer te koop zijn, niet meer gemaakt worden en dus zeldzaam zijn. Een kleine meevaller: volgens Stevens lijkt de schade aan de auto's die in het pand stonden mee te vallen.


NABLUSSEN

De brandweer keerde zondagochtend rond 05.00 uur terug naar de kazerne, maar moest zondagochtend opnieuw uitrukken naar het bedrijf aan de Baarnschedijk om kleine brandhaartjes te blussen.

Het vuur brak zaterdagavond rond 22.15 uur uit. Daarbij sloegen de vlammen uit het dak van garagebedrijf British Car Centre Baarn. Om middernacht werd het sein brand meester gegeven.

De toedracht van de brand is nog altijd onduidelijk. Maandag komen experts langs om de oorzaak te onderzoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht