RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Dronken scooterrijder vlucht na helpende hand

WAVERVEEN - In Waverveen is zondagavond een scooterrijder aangehouden. Hij was op de vlucht voor een automobilist die hem even daarvoor juist hielp. Dat meldt Petershotnews.nl.

Rond 20.00 uur zag een automobilist een man naast zijn scooter liggen op een kruispunt in Waverveen. De man had alcohol genuttigd en was niet wakker te krijgen. De automobilist waarschuwde de hulpdiensten en wilde gaan reanimeren. Kort nadat 112 gebeld was schrok de man wakker en sloeg zijn helper twee keer in het gezicht. Daarna vluchtte hij op z'n scooter.


ACHTERVOLGING

De automobilist twijfelde geen moment en volgde hem. Op de Selijnsweg reed de verdachte een doodlopende straat in, keerde en raakte hierbij verschillende auto's. De scooterrijder vluchte richting de N201, maar werd op de hielen gezeten. Toen de man over de busbaan reed kon de politie hem tot stoppen dwingen.


HOND

Tijdens zijn vlucht heeft de man bijna een vrouw en haar hond aangereden. Zij liep op de Selijnsweg in Waverveen toen de man voorbij kwam scheuren. De politie komt graag met haar en andere getuigen in contact en heeft een oproep geplaatst op twitter.

De verdachte is een bekende van de politie. Op dit moment ligt hij onder toeziend oog van agenten in het ziekenhuis. Wanneer hij daar ontslagen wordt, kan hij direct mee naar het politiebureau.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht