"Overleden Dascha Graafsma voor haar dood niet alleen"

HOLLANDSCHE RADING - De familie van Dascha Graafsma komt vandaag met een nieuwe reconstructie van de dood van hun dochter. Een onderzoeksteam is voor de familie op zoek gegaan naar nieuwe informatie.
Volgens onderzoeksleider Joey Roelofs is er op het bewuste moment nog iemand bij het meisje uit Hollandsche Rading geweest. De onderzoeker vindt het vreemd dat die persoon nu al meer dan een jaar zijn of haar mond houdt.

TELEFOON

Ook nieuwe feiten over de telefoon van Dascha komen in de reconstructie aan het bod. De telefoon werd zes weken na de fatale aanrijding met een trein gevonden op een braakliggend terrein bij Zeshoven. De onderzoekers zeggen zeker te weten dat Dascha haar telefoon daar niet zelf heeft neergelegd.

ZELFMOORD

Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading kwam eind november 2015 om het leven na een avondje stappen. Ze kwam in Hilversum onder een trein en overleed. De familie van Dascha hoopt dat het OM door de nieuwe feiten uit de reconstructie nog eens opnieuw naar de zaak wil kijken. Justitie heeft de conclusie getrokken dat het gaat om zelfmoord en heeft de zaak gesloten.

GEZICHTSVERLIES

Onderzoeker Joey Roelofs vindt het bizar dat het OM de dood van Dascha zo snel heeft afgedaan als zelfmoord. Hij denkt dat het Openbaar Ministerie ook niet snel zal toegeven dat ze misschien wel fout zit. "Het gaat echt 90 procent om gezichtverlies van het Openbaar Ministerie."
De reconstructie is vanaf vandaag online te bekijken. Meer hierover vanmiddag in ons televisieprogramma U Vandaag.

Joey Roelofs: nieuwe feiten in de reconstructie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.