RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Chaletmoord: 20 jaar cel voor doden Amersfoorter

AMERSFOORT -

De rechtbank in Zutphen heeft Janet S. 20 jaar cel opgelegd vanwege doodslag op de Amersfoorter Ton Kuijf. Tegen haar was ook 20 jaar geŽist in de zogenoemde chaletmoordzaak.

De rechter ging niet mee in de eis dat S. ook tbs moet krijgen. Ook achtte de rechtbank niet bewezen dat de Kampense met voorbedachten rade gehandeld heeft; vandaar dat zij voor doodslag en niet voor moord is veroordeeld.

Het OM had aangevoerd dat Janet S. verminderd ontoerekeningsvatbaar was, maar de vrouw heeft nooit willen meewerken aan onderzoek. De rechter weegt in het vonnis mee dat door haar opstelling veel onduidelijkheid is blijven bestaan bij de nabestaanden over het motief voor de moord.


HAKBIJL EN MES

Het lichaam van de Amersfoortse zakenman Ton Kuijf werd in maart 2014 gevonden in een brandend chalet in Ermelo. Hij was om het leven gebracht met een hakbijl en mes.

Janet S. was de eigenaar van het chalet. Ze probeerde tijdens het proces de verantwoordelijkheid voor het ombrengen van Kuijf in de schoenen te schuiven van medeverdachte Youri B., maar de rechtbank achtte dat geen aannemelijk scenario.

De rechter zei dat Kuijf op een huiveringwekkende manier om het leven is gebracht. Nadat hij was vast getapet, is hij nog in zijn long gestoken door de tape heen.

De verdachten hebben geprobeerd de sporen van de gruweldaad grondig uit te wissen. Ze verfden de bebloede muren van het chalet over en verwijderden de vloerbedekking. De bijl werd in het bos begraven en de auto van Kuijf naar BelgiŽ gereden.


AFPERSING

Kuijf zou zijn afgeperst. Volgens de rechter wijzen de feiten en de afgelegde getuigenverklaringen erop dat S. geld kreeg in ruil voor seks. Ze heeft dit zelf steeds ontkend.

Janet S. werd eerder veroordeeld voor een levensdelict in 2004.


HANDLANGERS

Medeverdachte Danny S. kreeg 1 jaar cel, Joyce N. 1,5 jaar en Youri B. 2 jaar. Ze hebben Janet S. geholpen het vakantiehuisje waar Kuijf werd omgebracht in brand te steken. Joyce N. droeg daarnaast bij aan het afpersen van de zakenman en Youri B. hielp bij het uitwissen van sporen.

Janet S. was niet aanwezig bij de uitspraak. Haar medeverdachten wel.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -