OM kijkt naar nieuw bewijs over Dascha

HOLLANDSCHE RADING - De politie en het Openbaar Ministerie kijken "met belangstelling'' naar beelden van een nieuwe reconstructie van de dood van de 16-jarige Dascha Graafsma uit Hollandsche Rading. De reconstructie is gemaakt op verzoek van de familie.
"Als er nieuwe bevindingen zijn, zal het onderzoeksteam daar zeker over nadenken", aldus een woordvoerster van het OM. Dascha Graafsma overleed in november 2015 doordat ze in Hilversum onder de trein kwam. Haar familie kan zich er niet bij neerleggen dat het om zelfmoord zou gaan. "Dat is ook niet de conclusie van het OM. Er zijn geen aanwijzingen voor een strafbaar feit gevonden. Wat er dan wel is gebeurd weten we niet", stelt het OM, dat de zaak dit voorjaar afsloot.
Onderzoeksleider Joey Roelofs meldde maandag dat uit nieuw onderzoek gebleken is dat Dascha in de uren voor haar dood niet alleen is geweest. De onderzoeker vindt het vreemd dat die persoon nu al meer dan een jaar zijn of haar mond houdt.
Ook wordt in de reconstructie duidelijk dat de telefoon van Dascha zes weken na de fatale aanrijding met een trein gevonden is op een braakliggend terrein bij Zeshoven. De onderzoekers zeggen zeker te weten dat Dascha haar telefoon daar niet zelf heeft neergelegd.

De onderzoeker en vader van Dascha over de nieuwe ontwikkelingen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.