Amersfoort kijkt uit naar opening nieuw zwembad

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - Een Nederlands kampioenschap zwemmen in Amersfoort of misschien wel een Europees kampioenschap. Er wordt hardop over nagedacht nu er in de stad een groot en nieuw zwembad wordt gebouwd.
Pas volgend jaar gaat het open, maar de ambities zijn groot. "Het is een enorme eye-catcher voor de stad. Als je straks Amersfoort binnenkomt naar het centrum, dan is dit sportcomplex het eerste wat je ziet. En daar ben ik wel trots op", aldus wethouder Buijtelaar.

WEDSTRIJDBAD

Het zwembad voldoet straks aan alle eisen van de zwembond. Het is een bewuste keuze om Amersfoort meer op de kaart te zetten op sportgebied.
Buijtelaar: "Als je nagaat wat voor voorzieningen er in het bad liggen; we zijn het tweede bad in Nederland met vijftig meter en tien banen. Dat is ook voor de zwembond interessant om hier wedstrijden te organiseren."

DISCUSSIEAVOND

In samenwerking met de Bibliotheek Eemland organiseren RTV Utrecht en
een discussieavond. Aanstaande woensdagavond wordt in de bibliotheek gepraat over of er wel voldoende wordt gedaan in de stad om sporttalenten te begeleiden.
Iedereen is uitgenodigd om mee te praten en te discussiëren. De avond begint om 19.00 uur en wordt gepresenteerd door RTV Utrecht-presentatrice Nadya Sewradj.
Sinds afgelopen zomer werken RTV Utrecht en De Stad Amersfoort intensief samen in het mediacentrum in Amersfoort. Het project over het sportbeleid van Amersfoort is het tweede onderwerp dat beide media samen behandelen.

Amersfoort wil een belangrijke zwemstad worden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.