RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM in hoger beroep tegen Utrechtse liquidatiebende

UTRECHT -

Het OM gaat in hoger beroep in de zaak van de Utrechtse liquidatiebende. De mannen zijn twee weken geleden vrijgesproken van het voorbereiden van concrete liquidaties. De mannen zijn wel veroordeeld vanwege verboden wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie.

Volgens justitie is er wel degelijk voldoende bewijs voor het voorbereiden van liquidaties. Zo gingen de verdachten planmatig te werk, brachten slachtoffers in kaart en spraken over liquidaties.

Ook hadden de betrokkenen de beschikking over uitgeteste wapens. Omdat alles in afwachting was van dat ene moment, ziet het OM genoeg ruimte om de zaak nogmaals voor te leggen aan de rechter. Eerder eiste justitie gevangenisstraffen variërend van 12 maanden tot 17 jaar.

De zaak heeft als codenaam 26Koper. Die verzamelnaam gaf de politie aan het dossier over de Utrechtse liquidatiebende en de rechtbank heeft 'm overgenomen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -