RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

NS: nieuwe dienstregeling met pieken en dalen

UTRECHT - De eerste dag met de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen is maandag met pieken en dalen verlopen. Het was wennen voor de reizigers en het spoorbedrijf.

De verwikkelingen op het spoor zorgde voor drukte op sociale media en bij de klantenservice van de NS. In totaal kreeg het spoorbedrijf meer dan zevenhonderd vragen en klachten binnen.


ONTWERPER

Voor Tim van Leeuwen, ontwerper van de dienstregeling 2017, was het nog even spannend of alles zou gaan zoals was bedacht. Maar hij is maandagavond tevreden. "Tijden zijn anders, soms worden andere treinstellen ingezet of staan treinen aan een ander perron. Dat is niet alleen wennen voor reizigers, maar ook voor het personeel", aldus Van Leeuwen.

Veel mensen hebben zondag nog informatie opgevraagd om maandag goed voorbereid op pad te gaan. Zondagavond rond etenstijd werden 7 miljoen reisadviezen gevraagd.

Maandagochtend kwamen er tot 12:00 uur nog 3,4 miljoen verzoeken via de reisplanner-app en NS.nl bij. Twee keer zoveel als op een normale ochtend, aldus de NS.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht