Drie vluchtelingen Montfoort tekenen participatieverklaring

MONTFOORT - Drie vluchtelingen die in Montfoort mogen blijven wonen, ondertekenen vanavond een zogenoemde participatieverklaring. Daarmee onderstrepen ze de Nederlandse normen en waarden. De afgelopen weken kreeg het drietal daarover cursus.
Vrijheid, gelijkwaardigheid, participatie en solidariteit: het zijn enkele thema's waarover trainer Abdul Icar het met de statushouders heeft gehad. "Door middel van spel of gesprekken hebben we een aantal thema's besproken om de situatie in Nederland beter te begrijpen."
Icar zegt dat er een goed begin is gemaakt. "We gaan ervan uit dat ze nu een bagage hebben om verder de maatschappij in te gaan en aan de slag te gaan met het zoeken naar werk."

TAALMAATJE

Wethouder Vlaar ontvangt de familie vanavond en gaat met ze in gesprek over de Nederlandse normen en waarden. Volgens hem kunnen de vluchtelingen rekenen op steun vanuit het stadje. "Montfoort is een hechte en warme gemeenschap en dat betekent dat hier erg veel mensen werken aan de integratie en als taalmaatje beschikbaar zijn."
Montfoort loopt met de participatieverklaring vooruit op landelijke regels. De bedoeling is dat in 2017 alle statushouders verplicht worden zo'n document te ondertekenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.