Kwart viert Kerst zonder familie vanwege ruzie

UTRECHT - Ruim een kwart van de Nederlanders viert geen Kerst met familie. In 2013 was dat nog 12 procent. Dat blijkt uit een enquête van Netwerk Notarissen.
Ruim 50 procent van de ondervraagden heeft helemaal geen contact meer met een of meer familieleden, blijkt uit de peiling. Vooral het contact tussen broers en zussen is verbroken, in 69 procent van de gevallen.
De helft van alle ruzies gaat over geldzaken zoals erfenissen, schenkingen en leningen. Geld lenen van en aan familie is populair, melden de notarissen. Bij een op de vier is hiervan sprake. Het gemiddelde bedrag is 83.043 euro.
Meer dan de helft van de ruziemakers heeft een familielid onterfd en ruim drie kwart van de ondervraagden zegt dat het contact niet meer te herstellen is, maar is wel bereid de eerste stap te zetten om de strijdbijl te begraven.
"Voor het vierde jaar op rij zien we dat het contact bij een groot deel van de Nederlanders is verbroken. De belangrijkste reden is ruzie over geld", aldus Lucienne van der Geld, directeur van Netwerk Notarissen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.