Gouden Jesse zet weer voet op Nederlandse bodem

NIEUWEGEIN - Wereldkampioen Jesse Puts is weer in Nederland. De 22-jarige zwemmer won in Canada goud op de 50 meter vrije slag.
Met de gemengde Nederlandse estafetteploeg pakte hij bovendien ook nog zilver op de 4x50 meter vrije slag. Zijn ouders en trainer Herman van den Berg waren dinsdag bij het onthaal op Schiphol aanwezig.
Jesse gaat vanmiddag direct door naar Nieuwegein, waar de Utrechtse zwemsensatie nog steeds traint bij zijn club Aquarijn. "Hij zou naar de training komen om aan de zwemmers even z'n medailles te laten zien. Dat is natuurlijk wel leuk een gouden en zilveren op het WK", vertelde Van den Berg dinsdagochtend in Utrecht is Wakker.

KICKEN

De zwemtrainer is nog steeds ondersteboven van de
van zijn pupil. "Het is onvoorstelbaar. Je rekent op een medaille. Als het dan een gouden wordt, dan is het wel kicken."
Volgens Van den Berg is de medaille gewonnen dankzij teamwork, maar heeft Jesse de medailles uiteindelijk vooral zelf weten binnen te slepen. "Hij moet het toch doen. We maken het programma en dat wordt dus uitgevoerd samen met hem. Een zwemmer moet daarnaast ook invloed hebben natuurlijk. Maar het is een formule die werkt."

OLYMPISCHE SPELEN

Veel tijd om te genieten van zijn succes heeft Jesse niet, want volgens Van den Berg moet er snel weer getraind worden. "We hebben tijd genoeg voor de Olympische Spelen, dat duurt nog vier jaar. Maar eerst is er nog het WK en zo gaan we langzaam naar wat topwedstrijden toe."

"Als het een gouden medialle wordt, dan is het wel kicken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.