"Vermiste Jos mogelijk in België of Frankrijk"

© Michiel van Beers
HOUTEN - De politie zoekt nu ook in het buitenland naar de vermiste Houtense tiener Jos. Het vermoeden bestaat dat hij in Frankrijk of België zit.
De politie wil "in verband met de privacy" verder niets vertellen, maar een woordvoerder zegt dat Jos "vermoedelijk al de grens over is."
Toch krijgt de politie af en toe ook meldingen uit Houten, maar dat is waarschijnlijk zijn broer. "We weten dat Jos één is van een eeneiige tweeling. Hij heeft dus nog een broer rondlopen die als twee druppels water op hem lijkt. "
De 14-jarige jongen liep afgelopen zondag weg van huis en is sindsdien spoorloos. De politie heeft het onderzoek naar de jongen uitgebreid, zo werd dinsdagochtend bekend. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf.

DAKGOOT

In de dakgoot van de woning van de vermiste Houtense tiener zijn papiertjes gevonden. De brandweer heeft die er op verzoek van de recherche uitgehaald.
De moeder zou tegen omstanders hebben gezegd dat de 14-jarige Jos een routebeschrijving had achtergelaten en dat de handbeschreven papiertjes er wat mee te maken zouden hebben.

FACEBOOK

Inmiddels hebben familieleden van Jos ook op
verschillende oproepen geplaatst met het verzoek naar hem uit te kijken. In het bericht wordt gevraagd te bidden voor Jos en zijn familie en direct de politie te bellen als Jos wordt gezien. Duizenden mensen hebben het bericht inmiddels gedeeld.
De scholier van De Passie in het Utrechtse Lunetten zou thuis ruzie hebben gehad voor hij vertrok, maar de politie wil daar verder niet inhoudelijk op ingaan. "Dat is persoonlijke informatie die we niet delen", aldus een woordvoerder.
Jos vertrok op een blauwe Union Stradafiets met een fietstas. Hij draagt een zwarte jas met grijze wollen mouwen en heeft een beige rugtas bij zich. Ook draagt hij een baseballpetje en zwarte Nike-schoenen met witte zool.
De vermissing van Jos komt woensdag ook aan bod in ons opsporingsprogramma Bureau Hengeveld.

"Jos zit mogelijk in Frankrijk of België"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.