RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM: Twee jaar voor verstoppen lijk Markkanaal

NIEUWEGEIN -

De 66-jarige Jan B. uit Hulten moet van justitie 2,5 jaar de gevangenis in. Hij zou verantwoordelijk zijn voor het verstoppen van het lijk van Freddy Janssen uit Valkenswaard. B. zit al vast, omdat hij wordt gelinkt aan de zaak rondom het wapenarsenaal dat vorig jaar in NIeuwegein werd gevonden. Dat zou namelijk van hem zijn geweest.

Janssen verdween op 9 mei. Delen van zijn in stukken gezaagde lijk werden van eind mei tot en met 4 juni teruggevonden in het Markkanaal bij het Brabantse Den Hout. De lichaamsdelen waren ingepakt in plastic, in kooitjes van groen gaas gestopt en verzwaard met keien. Volgens justitie heeft B. dit gedaan.


KOGELS

Voor de moord op Janssen heeft justitie geen aanwijzingen. B. zei dat Janssen zichzelf in bossen bij Oosterhout door het hoofd schoot, nadat hij kogels wilde testen die hij bij B. zou willen kopen. B. was met Janssen naar de bossen gereden.

"Ik draaide me om om de weg in de gaten te houden. Toen hoorde ik een doffe klap en lag hij daar, vertelde B. dinsdag bij de rechter. B. heeft daarna andere mensen gebeld "om het op te lossen", vertelde hij ook. De politie vond op het terrein van B. ook soortgelijk gaas en plastic als waarin het lijk was verstopt.


ONGELOOFWAARDIG

Officier van justitie Teuntje Gudde geloofde mede daarom niets van het verhaal. "Totaal ongeloofwaardig." Zij gaat er vanuit dat B. het lijk zelf heeft opgeruimd.

"Zoals de verdachte zelf zei: Met zijn strafblad zou niemand hem geloven als hij over zelfmoord zou beginnen. Daarom heeft hij het lichaam zelf opgeruimd," stelde Gudde.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -