RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse jihadreiziger opgepakt

UTRECHT -

Een 40-jarige jihadreiziger is door de Koninklijke Marechaussee aangehouden bij zijn terugkeer op Schiphol. De laatst bekende woonplaats van de man in Nederland is Utrecht. Dat heeft het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie dinsdag laten weten.

De man komt vermoedelijk uit SyriŽ of Irak, waar hij sinds oktober 2015 heeft gezeten. Hij heeft zelf het IS-gebied verlaten en is vorige maand in Turkije aangehouden. Zaterdag is hij onder begeleiding van de marechaussee naar Nederland gebracht.

Dinsdag is door de rechter-commissaris in Rotterdam besloten dat hij nog minstens twee weken vast blijft zitten. De man wordt verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie.

De Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwde vorige maand nog dat terugkerende jihadisten een bedreiging kunnen vormen voor de veiligheid in Nederland.

De verwachting is dat het aantal mensen dat vanuit SyriŽ en Irak naar Nederland terugkeert, gaat toenemen. Wat de motieven van deze man zijn, bijvoorbeeld of hij spijt heeft van zijn reis of juist van plan was hier een aanslag te plegen, kan het OM niet aangeven.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -