Nieuwe baan voor CDA-gedeputeerde Krol

PROVINCIE UTRECHT - Gedeputeerde Bart Krol heeft een nieuwe baan. De CDA-politicus legt daarom vanaf 15 maart zijn werk als gedeputeerde van de provincie Utrecht neer. Hij hield zich de afgelopen jaren veel bezig met de natuur en de landbouw in onze provincie.
Krol heeft zijn vertrek dinsdag bekendgemaakt op het provinciehuis. Hij is nu bezig met zijn derde termijn als gedeputeerde. "Eén van mijn belangrijkste drijfveren in de afgelopen tien jaar was dat wonen en werken in de provincie Utrecht aantrekkelijk is en blijft," schrijft hij in een verklaring.

VLIEGBASIS

Krol was betrokken bij de totstandkoming van grote ruimtelijke projecten, zoals de plannen voor Hart van de Heuvelrug en de voormalige Vliegbasis Soesterberg. Daarbij had hij vaak te maken met partijen die tegenstrijdige belangen hadden, zoals natuurorganisaties en projectontwikkelaars.
In zijn nieuwe werk bij het Bilthovense adviesbureau Common Eye kan Krol die ervaring goed gebruiken, stelt hij. "Met heel veel plezier heb ik met vele Utrechtse partners gezocht naar overeenstemming en verbinding. De kunst was niet alleen verbinding en samenwerking op de inhoud, maar juist ook tussen de partijen. De overstap naar Common Eye is voor mij dan ook een logische vervolgstap."

ASBEST

Krol maakte in zijn werk als gedeputeerde ook pittige debatten mee. Zo overleefde hij in 2013 een motie wantrouwen, die werd ingediend vanwege de fouten die werden gemaakt rond de verkoop van het oude provinciehuis. Na de verkoop van het pand bleek dat er nog steeds veel asbest in zat. Volgens de nieuwe eigenaar was dat niet goed weggehaald en na een juridisch gevecht moest de provincie de asbestsanering opnieuw uitvoeren.
De politicus uit Soest zijn waardering uit voor zijn collega's op het provinciehuis en in de politiek. "Ik wil mijn dank uitspreken voor het vertrouwen dat ik gedurende mijn bestuursperiode van mijn partij, de leden van Gedeputeerde Staten, Provinciale Staten en alle medewerkers van de provincie heb gekregen. Zonder hen was het nooit gelukt."
Het is nog onbekend wie het CDA naar voren schuift als opvolger van Krol.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.