RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

The Student Hotel splijt studenten en politiek

1/2
UTRECHT -

Een gat in de markt of een bom onder de markt? De mogelijke komst van the Student Hotel zorgt voor beroering in de Utrechtse studentenwereld.

Het bedrijf biedt woonruimte voor studenten onder hotelvoorwaarden. Daardoor hoeft het hotel de wetgeving rond huren niet te volgen. Dat leidt tot flexibele overeenkomsten en een hogere prijs. De maximale contracttermijn ligt op een jaar. Het hotel zegt vooral te mikken op buitenlandse studenten.

Josephine Bernard uit Duitsland is zo'n student. Ze heeft sinds september een kamer in de Amsterdamse vestiging van The Student Hotel. Dat kost haar 1000 euro per maand. Daarvoor heeft ze wel de duurste kamer, inclusief alles. Gas, water en licht, maar ook schoonmaak, een fiets en gebruik van de sportruimte. Ook is de kamer compleet gemeubileerd en heeft ze een eigen badkamer. Over haar rechten zit ze niet zo in. Ze is toch niet van plan langer dan een jaar te blijven. De kosten nemen haar ouders voor hun rekening.

De landelijke studentenvakbond in Utrecht is fel tegenstander van de praktijken van The Student Hotel. Zij vinden dat het bedrijf misbruik maakt van de krapte in de woningmarkt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -