Eindelijk nieuwe speeltoestellen voor Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Kinderen in Stichtse Vecht krijgen na lang wachten nieuwe speeltoestellen. Begin dit jaar kondigde de gemeente aan dat onveilige toestellen zouden worden verwijderd, maar door gebrek aan geld zou daar lange tijd niets voor terugkomen. De kwestie leidde tot problemen in het gemeentebestuur.
Ouders en kinderen waren erg boos dat de gemeente zomaar toestellen verwijderde. "Vooral omdat pas een jaar later toestellen teruggeplaatst zouden worden", zegt een bewoner. Daarop werd een petitie met driehonderd handtekeningen ingediend om te voorkomen dat de toestellen zouden worden weggehaald.
Dankzij de druk vanuit de bewoners en ook de lokale politiek kwam de gemeente in actie. Niet alle oude toestellen werden verwijderd en Stichtse Vecht kocht versneld nieuwe schommels, wipkippen en glijbanen. De eerste is dinsdag geplaatst, tot grote vreugde van de kinderen in de beurt.
Vanwege de zaak moest oud-wethouder Vital van der Horst door het stof. Zo kwam een aannemer een glijbaan weghalen, nog geen halve dag nadat Van der Horst had beloofd dat dat niet zou gebeuren. Het gedoe met de speeltoestellen zouden er onder meer voor hebben gezorgd dat Van der Horst het veld moest ruimen als wethouder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.