RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honderden zonnepanelen op daken Oosterlicht College

1/3
VIANEN -

De locaties van het Oosterlicht College in Nieuwegein en Vianen draaien vanaf vandaag op zonne-energie. Op de daken van beide scholen zijn in totaal 700 zonnepanelen neergelegd.

Voor leerlingen en medewerkers zijn de panelen op de ontoegankelijke daken niet onzichtbaar. In de centrale hal hangt een groot bord waarop iedereen kan zien hoeveel energie er via de panelen binnenkomt en hoeveel stroom de school verbruikt.

Rector Wouter Abrahamse van de school is blij met de panelen en het infobord, ook omdat leerlingen daarmee veel opsteken over duurzaamheid. "We kunnen er heel mooie projecten omheen maken voor de lessen rekenen, natuurkunde en scheikunde", zegt Abrahamse.

De zonnepanelen hebben nu al effect in de bewustwording van de leerlingen, zegt de rector. De eerste scholieren zijn al naar hem toegekomen met de vraag of er geen warme-truiendag kan worden ingevoerd.


LOMBOXNET

De panelen zijn een initiatief van de Utrechter Robin Berg van LomboxNet. Hij zorgde onder meer dat de batterijen in elektrische auto's kunnen worden gebruikt om ook gebouwen van energie te voorzien. Bij de scholen komen ook oplaadpunten voor elektrische auto's en die kunnen de stroom desgewenst weer afgeven aan de schoolgebouwen.

Behalve bij het Oosterlichtcollege legt Berg ook panelen op de daken van de meeste andere middelbare scholen in de regio. In totaal gaat het om 4000 panelen. De scholen hoeven voor de panelen niet te betalen.

Het initatief van Berg is overigens niet het grootste project voor zonnepanelen in de regio. Bij de Uithof zijn 8000 panelen geplaatst en in Eemnes zijn er omstreden plannen voor een park met 15.000 panelen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -