Kinepolis Utrecht geopend met Star Wars-spektakel

UTRECHT - De nieuwe bioscoop Kinepolis bij de Jaarsbeurs is woensdag met veel spektakel geopend. Als eerste film werd de nieuwe Star Wars vertoond en zo'n zeventig fans waren de eerste bezoekers in de grote zaal. Daarvoor moesten ze wel eerst langs 'echte' stormtroopers lopen, soldaten uit de film.
Imanuel Dijk is de allereerste bezoeker van de nieuwe Utrechtse bioscoop. Hij is een groot filmfanaat, vooral van Star Wars. "Dit was voor mij de eerste mogelijkheid om Rogue One te bekijken. Ten tweede: een nieuwe bioscoop, nieuwe technieken... Ik ben heel erg nieuwsgierig wat ze ervan hebben gemaakt."
Tweeënhalf uur later kan Imanuel er nauwelijks over uit. "Ik ben nog eventjes helemaal aan het bijkomen van wat ik gezien heb net." De filmliefhebber is enthousiast over de film, maar ook over de bioscoop. "Ja heerlijk! Goede stoelen. Lekker veel beenruimte. En de surround, dat geluid. Subliem! Je zit er middenin."

LASERTECHNIEKEN

De Belgische keten Kinepolis heeft de Utrechtse bioscoopuitbater Wolff overgenomen en bouwt bij de Jaarbeurs aan één van de grootste bioscopen van Nederland. De biocoop krijgt 3200 stoelen - in de grootste zaal passen ruim 650 mensen - en gebruikt de nieuwste lasertechnieken om de films te vertonen.
Overdag kunnen de zalen worden verhuurd voor congressen en er komt ook een grote foodcourt. Kinepolis werkt daarvoor samen met de Jaarbeurs. In de veertien zalen worden niet alleen kaskrakers vertoond. Er zijn ook zalen speciaal voor de filmhuisfilms.
De nieuwe bioscoop is nog niet helemaal klaar. Woensdagochtend gingen de eerste zes zalen open. De acht zalen andere zalen worden uiterlijk in februari toegankelijk voor filmliefhebbers.

Kinepolis Utrecht geopend met spektakel rond Star Wars

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.