Gemeentehuisverbod bedreiger burgemeester Veenendaal blijft van kracht

VEENENDAAL - De man die de Veenendaalse burgemeester Kolff zou hebben bedreigd en beledigd, mag voorlopig nog niet het gemeentehuis in. Hij had daar in een brief aan de gemeente om gevraagd.
Sjoerd Hania mag het gemeentehuis niet meer in, omdat hij Kolff op Twitter onder meer 'een maffiadiender in een Stassi-apparaat' had genoemd. Ook beschuldigde hij de gemeente meerdere keren van 'NSB-gedrag' en stelde hij dat het tijd werd voor 'de echte bevrijdingsdag'.
Het Openbaar Ministerie laat aan RTV Utrecht weten dat het politiedossier daar net binnen is en er nog naar gekeken wordt. Zolang het dossier bij het OM ligt, blijft het verbod van kracht, zegt de woordvoerder van burgemeester Kolff.

CONFLICT

Hania zegt een langlopend conflict te hebben met de burgemeester en de wethouder over de manier van politiek bedrijven in zijn gemeente. Op sociale media uit hij regelmatig zijn ongenoegen hierover. Volgens hem is er geen sprake van bedreiging, maar van belediging.
Begin oktober kreeg Hanis een brief van de gemeente waarin stond dat hij gedurende het onderzoek het gemeentehuis niet mag betreden. Mocht hij dat doen, dan wordt de politie ingeschakeld.
Als hij naar het gemeentehuis moet voor bijvoorbeeld een nieuw paspoort, dan moet hij een uur van te voren de gemeente bellen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.