Minister tekent besluit verbreding A27

UTRECHT - Minister Schultz van Infrastructuur heeft officieel besloten dat de A27 bij Amelisweerd moet worden verbreed. Ze tekende daarvoor het Tracébesluit, zo is woensdag bekendgemaakt. Er wordt 15 miljoen extra geld gestoken in geluidsschermen en een fietstunnel onder de A27 bij de Uithof.
Op het traject van ruim 20 kilometer wordt voor 1,1 miljard euro verbouwd. Zo krijgt de A27 tussen de knooppunten Lunetten en Rijnsweerd meer en gescheiden rijbanen voor lokaal en doorgaand verkeer. Dat moet de files daar oplossen. Bij Amelisweerd wordt de weg overkapt.
Verder gaat knooppunt Rijnsweerd ingrijpend op de schop. Zo komen er meer bruggen en is er ook een nieuwe afrit voor ambulances naar de Uithof gepland. Er komen nieuwe of betere geluidsschermen bij Amelisweerd, Lunetten, Voordorp en Groenekan en onderdoorgangen bij onder meer de Uithof worden verbeterd.

'HISTORISCHE FOUT'

GroenLinks in de stad zegt dat de verbreding een historische fout is. "Uit geen enkel onderzoek blijkt nut en noodzaak. De minster voert symboolpolitiek ten koste van de leefbaarheid van Utrecht en de gezondheid van Utrechters."
Actievoerders wijzen erop dat voor de verbreding een strook van het bos bij Amelisweerd moet worden gekapt. Ze zeggen dat de minister uitgaat van oude cijfers.
Ook de gemeente De Bilt en Utrecht zijn geen voorstander van de verbreding. De gemeenten wijzen op een nieuw rapport van het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving waaruit zou blijken dat de verbreding niet nodig is.
Het Tracébesluit wordt op 19 januari gepubliceerd en ligt daarna 6 weken ter inzage. Dan kan er ook beroep worden aangetekend. De actievoerders hopen dat een nieuw kabinet na de verkiezingen een streep zet door de plannen.

Minister tekent besluit verbreding A27

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.