Teleurstelling in Vianen door verdwijnen van De Stadshof

VIANEN - De gemeenteraad in Vianen heeft dinsdagavond unaniem besloten dat de podiumfunctie van De Stadshof gaat verhuizen naar de andere kant van de stad, namelijk bij Sportcentrum Helsdingen. In De Stadshof is een groot theater met 400 plaatsen, er is ruimte voor vergaderingen, er wordt gesport en er worden cursussen gegeven.
Veertig verenigingen maken gebruik van het pand. Ook worden er bruiloften en feesten georganiseerd. Volgens uitbater Cor van Zanten is het ongelooflijk dat de gemeenteraad dit besluit heeft genomen.
"Wat wij neerzetten met een uniek concept, kan niet in het sportcentrum Helsdingen. Grote artiesten gaan niet naar een theater waar maar maximaal 250 plaatsen zijn. Er gaat heel veel verloren voor Vianen", aldus Van Zanten.

TOEKOMST

De Stadshof moet over enkele jaren worden gesloopt omdat er nieuwe woningen moeten komen. Volgens wethouder Marcel Verweij is het verhuizen van de podiumfunctie noodzakelijk om het podium überhaupt te kunnen behouden voor Vianen.
Het nieuwe theater krijgt maximaal 250 plaatsen. Dat zou voldoende zijn om grote artiesten naar Vianen te krijgen. Uitbater Cor van Zanten is het daar niet mee eens. Volgens hem is het nu al lastig om grote namen vast te leggen, terwijl er op dit moment nog meer ruimte is.

RECHTER

Van Zanten laat het er niet bij zitten: "Wij gaan een claim neerleggen. We lopen zoveel geld mis. Ons bedrijf houdt op met bestaan, terwijl we van de gemeente zwart op wit hebben staan dat ons bedrijf voort zou mogen bestaan."

De Stadshof gaat verdwijnen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.