Steeds minder WW-uitkeringen in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Steed minder mensen in de provincie zijn afhankelijk van een WW-uitkering. Ook worden steeds minder WW-nieuwe uitkeringen verstrekt. Volgens het UWV komt dat doordat de economie aantrekt.
In vergelijking met vorig jaar zijn er 15 procent minder nieuwe WW-uitkeringen, zegt het UWV. Tot november kwamen er in regio Amersfoort en in Utrecht en omgeving ruim 26.000 nieuwe uitkeringen bij. Ter vergelijking: vorig jaar waren dat ruim 30.000.
Vooral in Bunschoten, Montfoort en Oudewater zijn het afgelopen jaar minder WW-uitkeringen verstrekt. In Stichtse Vecht en Zeist ging het niet zo goed: daar zitten meer mensen in de WW dan in 2015.

BOUW

Vooral in de sectoren zorg & welzijn, zakelijke diensten en groothandel is meer werk, aldus het UWV. In onze provincie springt de bouwnijverheid eruit en hier zijn het afgelopen jaar ook veel schoonmakers ingehuurd.
Slechter ging het met de banen bij grootwinkelbedrijven. Dat heeft vermoedelijk te maken met het faillissement van V&D. In Midden-Nederland ging het ook slecht met in de metaalindustrie.
Opmerkelijk is dat alle leeftijdscategorieën profiteren van het herstel op de arbeidsmarkt. Jongeren deden het beter dan de werknemers boven de 27 jaar.

TOTAAL

In de regio Amersfoort zaten in november in totaal 7128 mensen in de WW en in Midden-Utrecht waren dat er bijna 18.000. In heel Nederland werden vorige maand bijna 410.000 WW-uitkeringen verstrekt.
Volgens het UWV is het niet zo dat meer mensen naar de bijstand doorstromen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.