Dierenbescherming Amersfoort uit de brand

AMERSFOORT - De Dierenbescherming heeft dankzij een inzameling nieuwe lesmaterialen kunnen kopen.
De ambulance die de Dierenbescherming gebruikt om voorlichting te geven op scholen werd in juli in Amersfoort in brand gestoken door vandalen. Naast de auto raakte het lesmateriaal voor de gastlessen beschadigd, deze spullen lagen in de wagen.
Daardoor konden de geplande voorlichtingen dit schooljaar niet doorgaan. Met behulp van de dierenambulance en het lesmateriaal legden de vrijwilligers namelijk uit waar een dierenambulance voor wordt gebruikt. Ook kregen de kinderen meer informatie over wat ze moeten doen wanneer ze een dier in nood zien.
De Dierenbescherming begon daarom een inzamelingsactie. Met de opbrengst (1800 euro) zijn nu nieuwe materialen aangeschaft. Het gaat om pluche dieren, vangnetten, kooien en een brancard. Een kattenknuffel is gechipt, zodat kinderen hem kunnen scannen tijdens de gastlessen.
De dierenambulance zelf is inmiddels hersteld, maar wordt nog beplakt met nieuwe stickers en vanbinnen ingericht. De verwachting is dat de bus begin volgend jaar weer gebruikt kan worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.