Leusden pakt overlast poepende chauffeurs aan

UTRECHT - Leusden maakt een einde aan de overlast van kamperende vrachtwagenchauffeurs bij autoimporteur Pon. Die staan 's nachts en in het weekend te wachten voordat ze mogen lossen. Omdat er geen voorzieningen zijn, doen ze hun behoefte in de struiken.
De buurt is daar niet blij mee. Wethouder Erik van Beurden komt hen tegemoet en stelt de vrachtwagenparkeerplaats bij de Groene Zoom open voor chauffeurs uit Oost-Europa. Die plek is normaal voor de wagens van chauffeurs die in Leusden wonen.

OPLOSSING

Volgens de APV is overnachten er verboden. Daar wil de wethouder verandering in brengen, overnachten op die plek is vanaf donderdag toegestaan.
Autoimporteur Pon zal de chauffeurs gaan wijzen op de parkeerplek. Ook zal Pon zorgen dat er toiletten komen, en wellicht een douche.

BRANCHE

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland denkt dat de problemen onder ander veroorzaakt worden door een groot gebrek aan goede parkeerplaatsen voor overnachtende chauffeurs. De parkeerplaatsen langs snelwegen zijn overvol, en er zijn nog veel te weinig beveiligde truckstops.
Wethouder Van Beurden van Leusden is dan ook bang dat chauffeurs van elders de parkeerplaats al snel weten te vinden, en dat de faciliteiten een aanzuigende werking hebben. Hij pleit er dan ook voor om met gemeentes in de regio en de provincie te gaan overleggen om meer structurele oplossingen te gaan bieden.

Poepende chauffeurs veroorzaken overlast

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.