RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse politici willen naar rechter om A27

UTRECHT -

Bijna alle fracties in de Utrechtse gemeenteraad overwegen naar de rechter te stappen om de verbreding van de A27 tegen te houden. GroenLinks, D66, PvdA, ChristenUnie, SP, Student en Starter en de Partij voor de Dieren willen beroep aantekenen tegen het Tracébesluit dat minister Schultz van Infrastructuur onlangs tekende.

Schultz wil voor 1,1 miljard euro onder meer de A27 bij Amelisweerd verbreden tot 2x7 rijstroken. Door lokaal verkeer te scheiden van doorgaand verkeer moeten de files daar flink verminderen.

Zeven van de tien fracties in de gemeenteraad vinden de verbreding duur, onnodig en ongewenst. De politici vrezen voor de luchtkwaliteit in Lunetten en zeggen dat het cultuurhistorisch landschap van Amelisweerd wordt verwoest.

"De minister negeert de gemeente, de provincie, de inwoners van de stad, de wetenschap en het gezond verstand", zegt Indra te Ronde van D66. "Elke oproep om nieuw onderzoek en betere onderbouwing wordt stelselmatig genegeerd. Het lijkt er op alsof ze nog even snel de verbreding er door wil drukken voor de verkiezingen."


FIETSPADEN

De VVD in Utrecht is wel voorstander. VVD-raadslid André van Schie twitterde woensdag dat het besluit voor de A27 onderdeel uitmaakt van een bereikbaarheidspakket waarin ook de HOV-busbanen, de tram naar de Uithof en veel nieuwe fietspaden zitten.

De gemeente is overigens ook tegen, maar kan zelf niet in beroep tegen het besluit van de minister. Dat komt doordat de verbreding onderdeel uitmaakt van de Crisis- en Herstelwet.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -