RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vervoerder Syntus worstelt met nieuwe dienstregeling

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Syntus heeft het busvervoer in de regio nog niet goed op orde. Dat zegt reizigersvereniging Rover. Sinds deze week verzorgen ze de buslijnen rond Utrecht en Amersfoort. Maar er zijn nog veel kinderziektes.

"Chauffeurs die de weg niet weten, bussen waar de richtingaanduiding nog niet opstaat, er worden verkeerde haltes omgeroepen en dan natuurlijk de vertragingen. Door al deze voorvalletjes raak je tijd kwijt", aldus een woordvoerder van Rover.


VOORBEREIDING

Syntus kon pas laat beginnen met voorbereiden, door een rechtszaak van concurrent Connexxion. Daardoor zijn er nog problemen dit opgelost moeten worden, erkent de vervoerder.

Volgens Rover is een concessiewisseling nog nooit zo chaotisch verlopen. De chauffeurs vinden dat te ver gaan: "Als je ziet wat Syntus heeft moeten doen in een paar weken tijd, dan weet ik niet waar Rover dat vandaan heeft."


OPLOSSING

Binnen een week moeten de kinderziektes verholpen zijn, zeggen de chauffeurs. De provincie zegt dat Syntus geen uitstel mag krijgen omdat dat juridisch gezien niet kan.

Verder zeggen ze dat bij elke nieuwe dienstregeling problemen zijn en dat het dus wennen is.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -