Bunschoten gaat overlast Poolse arbeiders hard aanpakken

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Bunschoten gaat nog strenger controleren hoeveel Poolse arbeidsmigranten er in één huis wonen. Er mogen maximaal vier personen in een woning verblijven, maar die regels worden regelmatig overtreden.
Ook zijn er nu nog allerlei uitzonderingen van kracht, waardoor er soms meer dan tien Polen bij elkaar wonen. De gemeenteraad maakt daar nu een einde aan, omdat ze de overlast zat zijn.

GEWELD

Aanleiding voor de motie is een geweldsincident vorige week. Toen werd een Poolse arbeidsmigrant zwaar toegetakeld, vermoedelijk door andere arbeidsmigranten.
Het is niet het eerste incident; al het hele jaar regent het meldingen van overlast door Poolse arbeidsmigranten. Zo kwam de raad ook eerder terug van het zomerreces.

UITZENDBUREAU

In Bunschoten werken honderden, vaak Poolse, arbeidsmigranten. Ze werken in fabrieken waar vis en koek bewerkt wordt. De motie van de raad lijkt daarom een klap in het gezicht van de Poolse uitzendbureau's in het vissersdorp.
De uitzendbureau's waren met de gemeente in overleg over maatregelen, maar wilden geen maximum stellen aan het aantal personen per woning.

Maximaal vier arbeidsmigranten per woning
Gemeenteraad wil overlast Poolse arbeiders aanpakken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.