Moreelsebrug over het spoor bij Utrecht Centraal is open

© CU2030
UTRECHT - De nieuwe Moreelsebrug in het stationsgebied van Utrecht is klaar en is feestelijk geopend. De brug verbindt het Moreelsepark met de Croeselaan. De werknaam was lange tijd Rabobrug omdat de brug er is gekomen op initiatief en met geld van de Rabobank.
Het bouwwerk hangt boven de treinsporen van Utrecht Centraal en heeft ijzerbomen omdat die nauwelijks blad verliezen. Voor fietsers en voetgangers is de brug handig, omdat ze zo sneller van de ene kant naar de andere kant van het station kunnen komen. Ook kan zo het drukke Smakkelaarsveld worden vermeden.
De nabijgelegen basisschool De Puntenburg is blij met de nieuwe verbinding, omdat leerlingen nu van alle kanten uit de stad veilig naar school kunnen. Directrice Cornelie Kool noemt de brug een uitkomst: "Wat wij natuurlijk willen is dat de kinderen op een veilige manier naar school kunnen komen. Daar helpt de brug heel erg bij."
Wethouder Everhardt opende de Moreelsebrug samen met de leerlingen van de school.

UITZICHT

De brug biedt een nieuw uitzicht op de stad en een goed overzicht over het nieuwe Centraal Station. Je kunt er alleen niet zittend van het uitzicht genieten. Er staan geen bankjes en er zijn ook geen prullenbakken.
Volgens een verslaggever van RTV Utrecht is het op de brug verder niet duidelijk wat het fietspad is en wat voetgangersgebied. Fietsers en wandelaars zaten elkaar binnen enkele minuten al dwars.

PERRONS

Over de brug is
. De brug is deels betaald door de Rabobank, onder meer om medewerkers snel van en naar het station te krijgen. Maar de trappen naar het perron kunnen vanwege juridische redenen niet worden aangelegd.
Hoog Catharijne had jaren geleden bedongen dat geen nieuwe verbinding van en naar de perrons zou komen en ook de NS ziet reizigers liever langs de winkels op het station lopen. De brug is wel zo aangelegd dat trappen later alsnog mogelijk zijn. Of en wanneer die komen, is nog niet bekend.

Moreelsebrug wordt vandaag geopend
Moreelsebrug over het spoor bij Utrecht Centraal is open

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.