Onderzoek tegen rovende 'opa's' Bunschoten afgerond

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De recherche is klaar met het onderzoek naar een bizarre overval op een visverwerkingsbedrijf in Bunschoten in oktober vorig jaar. In de afgelopen maanden werd een tweede verdachte aangehouden en kwam ook een derde verdachte in beeld.
Twee verdachten sloegen vorig jaar vermomd als bejaarden toe bij visverwerker Koelewijn aan de Ansjovisweg. De mannen droegen hoedjes en opa-maskers. Ook had een van hen een bos bloemen bij zich.
GRAP
In eerste instantie dachten de twee aanwezige medewerkers dat het om een grap ging. Totdat beide overvallers een vuurwapen tevoorschijn haalden. De personeelsleden werden vastgebonden en de overvallers eisten de sleutel van de kluis. Daarna gingen ze er met duizenden euro's vandoor.
BUREAU HENGEVELD
Beelden van de overval waren te zien in Bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht. Dat leidde tot meerdere tips, In oktober hield de politie een tweede en derde verdachte aan, nadat er in maart ook al een 46-jarige man uit Baarn was opgepakt. De tweede verdachte is een 32-jarige man uit Nunspeet.
De derde verdachte is een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij zit nu al langdurig vast voor een andere zaak. Wat zijn rol is in deze zaak is onduidelijk.
Het dossier gaat deze week naar het Openbaar Ministerie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.