Kerstdiners eenzame ouderen volgeboekt

PROVINCIE UTRECHT - Steeds meer ouderen maken gebruik van een gratis kerstdiner dat het Nationaal Ouderenfonds jaarlijks organiseert met Van der Valk hotels. Dit jaar schuiven bijna 4000 ouderen aan, tegen 3300 vorig jaar. Alle 48 deelnemende restaurants zijn inmiddels volgeboekt.
"Volgend jaar hopen we nog meer tafels te regelen om de groeiende groep eenzame ouderen een leuke avond te bezorgen", aldus Jytte Reichert, woordvoerder van het Ouderenfonds in Bunnik. "We moeten helaas mensen teleurstellen, maar wie daaraan behoefte heeft, kan op Tweede Kerstdag rekenen op een telefoontje en een luisterend oor van een van onze vrijwilligers."

VERZORGINGSTEHUIZEN

Honderden vrijwilligers van het Ouderenfonds gingen de afgelopen weken de straat op om ouderen in buurthuizen en verzorgingstehuizen uit te nodigen voor de kerstdiners. Ouderenorganisaties konden op hun beurt eenzame senioren aanmelden.
De komende twee weken kan er worden gedineerd. Voor maandag staan tien kerstdiners gepland, onder meer in Eemnes en De Bilt, waar ook lokale zangers zullen optreden.

MILJOEN

Volgens het Nationaal Ouderenfonds zijn in Nederland meer dan een miljoen ouderen eenzaam. Dat aantal neemt toe doordat mensen noodgedwongen steeds langer zelfstandig thuis wonen.
Het fonds is ook betrokken bij een boodschappenpakkettenactie voor eenzame ouderen en het stuurt kerstkaarten naar deze groep senioren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.