Dierenambulance: "Laat uiltje Euterpeplein met rust!"

AMERSFOORT - De Dierenambulance roept Amersfoorters op om het ransuiltje op het Euterpeplein met rust te laten. Volgens de organisatie is het beestje er namelijk erg slecht aan toe. Dat komt onder meer doordat het dier wordt lastiggevallen door vogelliefhebbers die de uil op de foto willen zitten.
Zaterdag probeerde de Dierenambulance het beestje daarom te vangen. De organisatie meldt op Facebook dat er geen andere keus was. "Ons is ter ore gekomen dat mensen de hele week het dier lastigvallen met fotocamera's en zelfs met trappetjes tegen de boom opklimmen om dat ene mooie shot te kunnen maken. Hierbij wordt natuurlijk geen rekening gehouden met de gezondheid van het dier."

FATAAL

Het ging volgens de organisatie dan ook echt slecht met het dier. "Door de dagen heen is de uil dag in dag uit lastiggevallen door mensen en dit levert de vogel erg veel stress op. Deze stress kan dit mooie dier binnen enkele dagen fataal worden en dan is er geen ransuiltje meer op het Euterpeplen."
Uiteindelijk lukte het de Dierenambulance niet om het beestje te vangen, schrijven de medewerkers op Facebook. "Helaas mislukte de vangactie en vloog het prachtige dier tegen een raam en vloog vervolgens een andere boom in. Resultaat? Mensen die rennend en schreeuwend achter het dier aan gingen. Klinkt redelijk ernstig hé?"

UITSCHELDEN

De medewerkers zijn zaterdag ook uitgescholden door het publiek. "We waarderen altijd iedereen die meedenkt en het beste met de dieren voor heeft. Maar ons gelijk uitschelden voor dierenmishandelaars lijkt ons niet de manier waarop met elkaar gecommuniceerd kan worden."
Omdat de uil nu dus nog steeds bij het Euterpeplein verblijft, doet de Dierenambulance een oproep. "We willen iedereen vragen de ransuil vanaf nu zijn rust te gunnen. Het is een wild natuurdier dat overdag slaapt en in de nacht op pad gaat om zijn prakjes bij elkaar te vangen. Dat gebeurt wanneer wij lekker liggen te slapen. Dat hij dus overdag stil zit is dus heel simpel te verklaren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.