Maya Eksteen stopt met ochtendprogramma

UTRECHT - Presentatrice Maya Eksteen stopt met het ochtendprogramma Utrecht is Wakker. Wegens gezondheidsklachten was ze al twee maanden niet te horen op Radio M Utrecht.
Eksteen komt terug in de namiddag. Ze gaat tussen 17.00 uur en 19.00 uur het radioprogramma Utrecht komt thuis presenteren.
De presentatrice moest gedwongen rust nemen "wegens vermoeidheidsklachten". De problemen begonnen met een hartritmestoornis, maar na meerdere onderzoeken bleek het vooral oververmoeidheid te zijn wat haar parten speelde. "Ik vond dat heel moeilijk te geloven", zegt Eksteen. "Maar nu ik eenmaal twee maanden thuis ben geweest en gewoon weer normaal slaap, valt het mij op hoe goed ik slaap en hoe slecht ik in de periode daarvoor sliep."
Eksteen begon zes jaar geleden als presentatrice van het ochtendprogramma. Al die jaren startte haar werkdag op de redactie om 05.00 uur. "Je hebt een heel ander levensritme. Ik heb hier in de uitzending wel eens een arts gehad die me waarschuwde voor die nachtelijke uren. Die zei: "Dat is op den duur best ongezond; dat breekt je op."
Ze zegt veel zin te hebben om te beginnen bij de "vijf uur show" Utrecht komt thuis. Eksteen vervangt daar Marc van Amstel, die stopt als presentator. Haar plek bij Utrecht is Wakker wordt overgenomen door Richard Grootbod, die tot nu toe in die uitzending te horen was als ochtendverslaggever. Eksteen: "De mensen die ik voorheen `s morgens een beetje wakker maakte op weg naar hun werk, kom ik dan hopelijk `s avonds weer tegen als ze naar huis gaan."
In januari gaat Eksteen een paar dagen meelopen met het avondprogramma en ze hoopt in februari te beginnen. Richard Grootbod begint in het nieuwe jaar, op 2 januari.

Bob van Beeten praat met Maya Eksteen
Maya Eksteen bij UVandaag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.