Inzamelingsactie tegen verbreding A27 is een succes

UTRECHT - De inzamelingsactie van de actiegroep tegen de verbreding van de A27 bij Utrecht is een succes. Via crowdfunding is binnen een paar dagen 30.000 euro opgehaald voor nieuw onderzoek naar de noodzaak van de wegverbreding.
Het geld wordt gebruikt om een onafhankelijk ingenieursbureau onderzoek te laten doen op basis van de meest actuele cijfers. De actiegroep wil daarmee aantonen dat minister Schultz van Infrastructuur verouderde cijfers gebruikt en dat de verbreding van de snelweg bij Amelisweerd niet meer nodig is. Volgens de actievoerders zijn er goede alternatieven om de doorstroming te verbeteren.
Het kabinet wil al jarenlang het stuk snelweg rond Utrecht verbreden tot twee keer zeven rijbanen. Gevolg is dat een strook bos van Amelisweerd moet verdwijnen, tot groot ongenoegen van de gemeenten Utrecht en De Bilt.
Bijna alle fracties in de Utrechtse gemeenteraad overwegen naar de rechter te stappen om de verbreding van de A27 tegen te houden. GroenLinks, D66, PvdA, ChristenUnie, SP, Student en Starter en de Partij voor de Dieren willen beroep aantekenen tegen het Tracébesluit dat minister Schultz van Infrastructuur onlangs tekende.
Zeven van de tien fracties in de gemeenteraad vinden de verbreding duur, onnodig en ongewenst. De politici vrezen voor de luchtkwaliteit in Lunetten en zeggen dat het cultuurhistorisch landschap van Amelisweerd wordt verwoest.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.