Bunschotens raadslid stopt uit onvrede over partijplannen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het Bunschotense raadslid Pieter de Vos legt zijn functie per direct neer. Het raadslid van de Christelijke Arbeiderspartij (CAP) stopt uit onvrede over het beleid van zijn eigen bestuur. De CAP heeft twee zetels in de Bunschotense gemeenteraad.
De Vos had al aangegeven in 2018 na twee raadsperiodes te willen stoppen, maar gaat nu dus eerder weg. Hij doet dit deels uit reactie op de plannen van de CAP voor de gemeenteraadsverkiezingen over iets meer dan een jaar.
Omdat het niet lukt om jong talent te vinden, moet volgens het bestuur Wim de Jong, met 14 jaar ervaring als raadslid voor de CAP, lijsttrekker worden en samen met Arian van Diermen en Dirk de Graaf de partij gaan leiden. De Vos was het volgens de partij niet met die beslissing eens en stopt dus. Hij wordt vervangen door Arian van Diermen.
De partij zegt het vertrek van De Vos te betreuren en heeft niks dan lof over voor het oud-raadslid. Het bestuur zegt de "gentleman die zijn dossiers beheerste en nooit grote woorden gebruikte" te gaan missen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.