Kamerkoor en Terlouw presenteren nieuw kerstverhaal

UTRECHT - Het Utrechtse kamerkoor NEXT en Jan Terlouw brengen dit weekend een nieuw kerstverhaal ten gehore. De schrijver en oud-politicus vertelt een verhaal dat past bij de 21e eeuw, waarbij koorwerken uit alle eeuwen worden gezongen.
De kleindochter van Terlouw zingt in het koor en vroeg haar opa afgelopen zomer een verhaal over kerst te schrijven. "Ik dacht: wie kan dit mooier en beter en fijner dan mijn grootvader? Het was ook mijn wens om dat met hem te doen, dus ik ben helemaal blij", zegt Heleen.

HOOP

De liederen gaan over hoop, licht en wedergeboorte, thema's die ook terugkomen in de teksten van Terlouw. "Kerstmis is toch het feest van de hoop en de nieuwe toekomst. Dat komt natuurlijk in de donkerste tijd van het jaar, dan komt het licht weer. Maar ook symbolisch is de geboorte van een kind, een nieuw onschuldig begin met nieuwe mogelijkheden", aldus Terlouw.
"Het is heel bijzonder om dit samen te doen. Ik vind het zelf heel fijn om te zingen en om gevoelens met zang te verbinden. En mijn grootvader kan dat zo mooi door te spreken, te vertellen en te schrijven, dus ik vind het mooi dat we elkaar zo precies op dat kruispunt kunnen ontmoeten in deze voorstelling", aldus Heleen.
De kerstconcerten Songs of Innocence worden op vrijdag in Ede en op zaterdag in Utrecht uitgevoerd. De voorstellingen zijn uitverkocht.

Kamerkoor NEXT en Jan Terlouw met eigentijds kerstverhaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.