Extra zebrapaden op Amsterdamsestraatweg

UTRECHT - Utrecht legt deze week twee extra zebrapaden aan op de Amsterdamsestraatweg. De nieuwe oversteekplaatsen komen ter hoogte van de Bethlehemweg en de Sint Ludgerusstraat in Zuilen.
Omwonenden en ondernemers vinden dat op deze plekken de verkeerssituatie moet verbeteren. Nu wordt het voor voetgangers makkelijker om de drukke winkelstraat over te steken. Rond de zebrapaden is straks ook parkeerplek voor fietsen en er komen bankjes.

VEILIGHEID

Met de komst van de extra zebrapaden moet het vooral veiliger worden. Volgens ondernemersvereniging Hart van de Straatweg rijdt het verkeer regelmatig te hard over de drukke straat. "Zolang er niet gehandhaafd wordt, blijft dat wel een probleem", zegt voorzitter Arvid Dam van ondernemersvereniging. Dam zegt dat er te weinig gecontroleerd wordt. Daardoor gebeuren er regelmatig ongelukken.
Het aanleggen van extra zebrapaden is niet de enige oplossing, denkt Dam. "De gemeente is van plan om van de straat een 30 kilometerzone te maken. Dan moet de straat wel zo worden ingericht dat mensen niet harder kunnen. Maar je kunt ook een verhoogde kruising aanleggen of actief gaan handhaven", aldus de voorzitter.
Het zebrapad bij de Bethlehemweg wordt dinsdagmiddag feestelijk in gebruik genomen door wethouder Kees Diepeveen.

Arvid Dam over verkeersveiligheid Amsterdamsestraatweg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.