RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aboriginal Museum in Utrecht sluit

1/2
UTRECHT - Het Aboriginal Art Museum (AAMU) in Utrecht sluit over een half jaar haar deuren. Het museum kon jarenlang rekenen op private financiering, maar de geldpot is inmiddels op.

"Het geld is op, we zijn ooit vijftien jaar geleden begonnen met een startkapitaal. We hadden aanvullende financiering nodig om zelfstandig door te kunnen, maar dat is de afgelopen jaren niet gebeurd", erkent Dop Bär, voorzitter van het bestuur.

Door de sluiting verliezen elf mensen hun werk. Het museum moet daarnaast op zoek naar een nieuwe bestemming voor de kunst in het museum. Wat er met het pand gaat gebeuren is nog onduidelijk.


MUSEUM

Het AAMU liet bezoekers kennismaken met de kunst en cultuur van de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië. In oktober ontving het museum nog bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Zij openden een expositie omdat het 400 jaar geleden is dat de eerste Europeaan voet zette op Australische bodem.

Ter gelegenheid van het afscheid, pakt het museum nog één keer uit met de tentoonstelling 'Tracking Memories', waarin de belangrijkste collectie van het museum van de afgelopen jaren te zien is. Op 15 juni is het AAMU voor het laatst open.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -